Sosiaaliviranomaisten hyväksymä palveluntuottaja arvolisäverottomille palveluille

Etusivu » Palvelut » Verottomat palvelut

Verottomat kotipalvelut

Kotkan kotisiivous on kunnan sosiaaliviranomaisten hyväksymä palveluntuottaja arvolisäverottomille palveluille. Näillä tarkoitetaan kotityö- tai kotityön tukipalveluja, ei varsinaisia sosiaalipalveluja (esim. hoiva- tai kuntoutuspalveluja).

Kenelle verottomat kotipalvelut on tarkoitettu:

Arvolisäverottomat palvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka iästään, heikkokuntoisuudestaan tai sairaudestaan johtuen eivät selviydy arkipäiväisistä askareista, esim. vanhukset ja heikkokuntoiset. Lisäksi myös henkilöt, jotka vammasta, vammaisuudesta tai toipiluudestaan johtuen eivät selviydy arkipäivän askareistaan.

Esimerkkejä arvonlisäverottomista kotipalveluista:

  • siivouspalvelut: esim. viikkosiivoukset, suursiivoukset ja erikoispuhdistukset, mm. ikkunanpesut
  • kotityöpalvelut: esim. pyykinpesu ja pyykkihuolto, lumenluonti tai nurmenleikkaus, pensasaidan leikkaus ja lemmikkien ulkoiluttaminen
  • asiointipalvelut: esim. ruoka- ja muiden ostosten tekeminen, asioiden hoitaminen

Arvonlisäverottomia palveluita voit tilata niiltä yrittäjiltä, jotka ovat omien kuntiensa sosiaaliviranomaisten hyväksymiä palveluntuottajia ja toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa. Tilausprosessi vaihtelee kuntien ja kaupunkien välillä. Jos et ole varma, oletko oikeutettu näihin arvonlisäverottomiin kotipalveluihin, ota yhteyttä oman kuntasi sosiaalihuollon vastuuviranomaiseen.

Lisää tietoa verottajan sivuilta

Huomaa – kaksi eri vähennystä!
Arvonlisäveroton kotipalvelu on 24% edullisempaa. Sen lisäksi tätä palvelua käyttävillä on oikeus vähentää lisäksi kotitalousvähennys!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot